Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SUOMI-ROMANIA-SEURA RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2019  (Hallituksen esitys syyskokoukselle 18.11.2018)

YLEISTÄ

Suomi-Romania-Seura ry on Romaniasta kiinnostuneiden suomalaisten kulttuurin ystävien vuonna 1951 perustama ystävyysseura. Vuosi 2019 on siten yhdistyksen 68. toimintavuosi. Vuonna 2021 seuran perustamisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Juhlavuoden tapahtumien valmistelu aloitetaan hyvissa ajoin.

Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Suomi-Romania-Seura ry tekee suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kansaa, luontoa ja kulttuuria. Seura toimii jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- sekä muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa järjestäen yhteisiä tilaisuuksia ja tapaamisia. Yhteistyötä jatketaan Ystävyysseurojen Liiton (YSL) ja muiden ystävyysseurojen kanssa.

Yhteistyötä kehitetään erityisesti muiden Suomessa toimivien Romaniaan tai romanialaisiin liittyvien yhdistysten ja muiden tahojen sekä Romanian naapurimaihin toimintansa kohdistavien ystävyysseurojen kanssa. Yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa pyritään laajentamaan ja tehostamaan Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Toiminta-alueena seuralla on koko maa ja jäseniä on eri puolilla maata. Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä etsitään yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta toimintaa voidaan toteuttaa eri puolilla maata.

LEHTI JA MUU TIEDOTUS

Seuran tiedotustoiminnan selkäranka on jäsenmaksuun sisältyvä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä nelivärinen Viesti-Vesti –lehti, jossa julkaistaan monipuolisesti Romaniaan ja sen historiaan, kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyviä artikkeleita. Lehti toimitetaan joko sähköisenä tai painoversiona kunkin jäsenen esittämän toivomuksen mukaisesti.

Lehden pitkäaikainen päätoimittaja Mikko Heikkilä on ilmoittanut jättävänsä lehden toimittamisen vuoden 2019 alusta lukien. Seuran hallitus pyrkii löytämään mahdollisimman nopeasti lehdelle uuden päätoimittajan ja taittajan. Muutosvaiheessa syntynee lisäkuluja, jotka hallitus on ottanut huomioon talousarvioesityksessään.

Lehden lisäksi seura toimittaa jäsenistölleen jäsenkirjeitä ja muita tiedotteita jälleen joko sähköisesti tai manuaalisesti. Näiden lisäksi seuralla on omat kotisivut ja Facebook-sivu. Mahdollisuuksien mukaan seura pyrkii tuottamaan myös painettua esitemateriaalia jaettavaksi Matkamessuilla ja muissa yleisötapahtumissa.

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Seuran painopistealueiksi toimintavuodelle 2019 määritetään:

1. Toiminnallisten jäsen- ja yleisötilaisuuksien järjestäminen laajempana, monipuolisempana ja tehokkaammin yhteistyöverkostoja hyödyntäen kuin aiemmin

2. Sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen kehittäminen myös uusia tiedotuskanavia etsien

3. Seuran taloudellisten resurssien parantaminen

Vuonna 2019 toimintaa pyritään tehostamaan ja kohdentamaan edelleen niin, jotta rajallisilla resursseilla saataisiin aikaan mahdollisimman paljon hyödyllistä ja jäsenistöä kiinnostavaa toimintaa.

Syksyllä 2015 aloitettua Studia Danubia –luentosarjaa Töölön kirjastossa Helsingissä jatketaan yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa.

Kevään tulon juhlaa Martisor/Martenitsa maaliskuun alussa jatketaan perinteiseen tapaan yhteistyössä Suomi-BulgariaSeuran ja Suomi-Moldova-Seuran kanssa.

Hallitus esittää syyskokoukselle, että seuran jäsenmaksu pidetaan 25 eurossa (nuorilla jäsenillä 15 €) vuoden 2019 alusta lukien.

Helsingissä 4.11.2018

Suomi-Romania-Seuran hallitus

 

SUOMI-ROMANIA-SEURA ry.
 
 
 
TOIMINTASUUNNITELMA 2018
 
YLEISTÄ
Suomi-Romania-Seura ry on Romaniasta kiinnostuneiden suomalaisten
kulttuurin ystävien vuonna 1951 perustama ystävyysseura. Vuosi 2018 on siten yhdistyksen 67. toimintavuosi. Toimintaajatuksensa mukaisesti Suomi-Romania-Seura ry tekee suomalaisille tunnetuksi Romaniaa ja sen kulttuuria, kansaa, kieltä, historiaa ja yhteiskuntaa sekä luontoa. Seuran päämääriin kuuluu toimia jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- sekä muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa järjestämällä yhteisiä jäsentilaisuuksia ja tapaamisia sekä avoimia yleisötilaisuuksia. Yhteistyötä jatketaan Ystävyysseurojen Liiton (YSL) ja muiden ystävyysseurojen kanssa. Yhteistyötä kehitetään erityisesti muiden Suomessa toimivien Romaniaan tai romanialaisiin liittyvien yhdistysten ja muiden tahojen sekä Romanian naapurimaihin kohdistuvien ystävyysseurojen kanssa. Yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa pyritään laajentamaan ja tehostamaan Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Toiminta-alueena seuralla on koko Suomi ja jäseniä on eri puolilla maata ja muissakin maissa. Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä tarvitaan yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta toimintaa voidaan toteuttaa eri puolilla maata.
 
LEHTI JA MUU TIEDOTUS
Seuran tiedotustoiminnan selkäranka on jäsenmaksuun sisältyvä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä nelivärinen Viesti-Vesti –lehti, jossa julkaistaan monipuolisesti Romaniaan ja sen historiaan, kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyviä artikkeleita. Lehti toimitetaan joko sähköisenä tai printtiversiona kunkin jäsenen esittämän toivomuksen mukaisesti. Kustannussyistä seura toivoo, että kaikki ne, jotka voivat lukea lehden sähköisenä versiona, myös tekisivät niin. Lehden lisäksi seura toimittaa jäsenistölleen jäsenkirjeitä ja muita tiedotteita sähköisesti tai manuaalisesti. Seuralla on myös oma kotisivu ja Facebook-sivu, joita jäsenistön toivotaan aktiivisesti seuraavan varsinkin ajankohtaisten tapahtumien osalta. Mahdollisuuksien mukaan seura pyrkii tuottamaan myös painettua esitemateriaalia yleisötilaisuuksia varten. Lehti on seuran suurin yksittäinen menoerä ja siksi seura pyrkii tehostamaan ilmoitusmyyntiä sekä lehteen että nettisivuille.
 
TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET
Seuran painopistealueiksi toimintavuodelle 2018 määritetään:
 
1. Toiminnallisten jäsen- ja yleisötilaisuuksien järjestäminen laajempana, monipuolisempana ja tehokkaammin yhteistyöverkostoja hyödyntäen kuin aiemmin
 
2. Sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen kehittäminen myös uusia tiedotuskanavia etsien
 
3. Seuran taloudellisten resurssien parantaminen Vuonna 2018 toimintaa pyritään tehostamaan ja fokusoimaan niin, jotta rajallisilla resursseilla voidaan toteuttaa mahdollisimman paljon hyödyllistä ja jäsenistöä kiinnostavaa toimintaa.
 
KÄYTÄNNÖN TOIMINTAA
Syksystä 2015 lähtien säännöllisesti pidettyä Studia Danubia –luentosarjaa Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä jatketaan yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa. Kyseessä on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton luentosarja, jossa tehdään Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää tutuksi Kulttuurikeskuksen toimintaperiaatteiden mukaisesti.
Kulttuurikeskus Caisa muuttaa vuodenvaihteessa 2017/18 uusiin tiloihin ja muuton aikana on parin kuukauden tauko myös Studia Danubian luennoissa. Kun Caisan tilanne selkeytyy, jatkunevat luennotkin perinteiseen tapaan.
 
Vuosi 2018 on Romanialle merkittävä ns. ”Suuren yhdistymisen” (Marea Unire) 100- vuotisjuhlavuosi, jolloin Transsylvania ja Bessarabia liitettiin muun Romanian yhteyteen. Seura selvittää yhdessä Suomen Romanian suurlähetystön kanssa mahdollisuuksia juhlistaa ko. vuotta ja se näkyy muutenkin koko vuoden ajan seuran toiminnassa mm. Studia Danubia –luentojen aihepiirissä sekä matkalla, joka järjestetään syksyllä 2018 Romanian sydänalueille mm. Alba Iuliaan, jossa yhdistymissopimus allekirjoitettiin 1.12.2018 ja minkä vuoksi 1.12. vietetään Romanian kansallispäivänä.
 
Tammikuussa seura osallistuu perinteiseen tapaan Helsingissä järjestettäville matkamessuille yhdessä muiden ystävyysseurojen kanssa.
 
Kevään tulon juhla Martisor/Martenitsa järjestetään perinteiseen tapaan yhteistyössä SuomiBulgaria-Seuran ja Suomi-Moldova-Seuran kanssa 1.3. tienoilla. Kiertävän järjestelyvastuun mukaisesti järjestelyvastuu vuonna 2018 on Suomi-Bulgaria-Seuralla.
 
Myös muita perinteisiä romanialaisia juhlapäiviä kuten romanian kielen päivä Limba noastră sekä kansallisrunoilija Eminescun päivä tuodaan esille sekä omassa toiminnassa että yhteistyössä muiden tahojen kanssa.
 
Kesällä 2018 järjestetään perinteinen kesäretki jonnekin päin Suomea.
 
Kesäkuun alussa 2018  toteutetaan romanialaisen Finroart XXI:n säätiön ja SRS:n yhteistyönä romanialaistaiteilijoiden taidenäyttely ja mahdollisesti myös konsertti Kiskon kivimakasiinissa. Avajaisiin 5.6.2018 Kiskossa kutsutaan myös Romanian suurlähettiläs. Näyttely siirtyy myöhemmin kesällä Hämeenlinnaan.
 
JÄSENMAKSU
Seuran syyskokous päätti pitää seuran jäsenmaksut ennallaan: 25 € aikuisilta sekä 15 € nuorilta (alle 30 v.) ja perhejäseniltä (ei sisällä lehteä eikä erillistä jäsenpostitusta)
 
Helsingissä 18.10.2017
Suomi-Romania-Seura
 
 
TOIMINTASUUNNITELMA 2017
 
YLEISTÄ
 
Suomi-Romania-Seura ry on Romaniasta kiinnostuneiden suomalaisten kulttuurin ystävien vuonna 1951 perustama ystävyysseura. Vuosi 2017 on siten yhdistyksen 66. toimintavuosi.
 
Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Suomi-Romania-Seura ry tekee suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kulttuuria, kansaa, kieltä, historiaa ja yhteiskuntaa sekä luontoa. Seuran päämääriin kuuluu toimia jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- sekä muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa järjestämällä yhteisiä jäsentilaisuuksia ja tapaamisia sekä avoimia yleisötilaisuuksia.
 
Yhteistyötä jatketaan Ystävyysseurojen Liiton (YSL) ja muiden ystävyysseurojen kanssa. Yhteistyötä kehitetään erityisesti muiden Suomessa toimivien Romaniaan tai romanialaisiin liittyvien yhdistysten ja muiden tahojen sekä Romanian naapurimaihin kohdistuvien ystävyysseurojen kanssa. 
Suomi-Bulgaria-seuran, Suomi-Moldova-seuran ja Suomi-Ukraina-Sillan kanssa toteutettavaa Ala-Tonavan alueen ystävyysseurojen yhteistyötä syvennetään ja monipuolistetaan.
Yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa pyritään laajentamaan ja tehostamaan Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa.
 
Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Toiminta-alueena seuralla on koko Suomi ja jäseniä on eri puolilla maata. Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä tarvitaan yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta toimintaa voidaan toteuttaa eri puolilla maata.
 
LEHTI JA MUU TIEDOTUS
 
Seuran tiedotustoiminnan selkäranka on jäsenmaksuun sisältyvä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä nelivärinen Viesti-Vesti -lehti, jossa julkaistaan monipuolisesti Romaniaan ja sen historiaan ja kulttuuriin liittyviä artikkeleita. Lehti toimitetaan joko sähköisenä tai printtiversiona kunkin jäsenen esittämän toivomuksen mukaisesti. Kustannussyistä seura luonnollisesti toivoo, että kaikki ne, jotka voivat lukea lehden sähköisenä versiona, myös tekisivät niin.
 
Lehden lisäksi seura toimittaa jäsenistölleen jäsenkirjeitä ja muita tiedotteita sähköisesti tai manuaalisesti. Seuralla on myös oma kotisivu ja Facebook-sivu, joita jäsenistön toivotaan aktiivisesti seuraavan varsinkin ajankohtaisten tapahtumien osalta.
 
Mahdollisuuksien mukaan seura pyrkii tuottamaan myös painettua esitemateriaalia yleisötilaisuuksia varten. Lehti on seuran suurin yksittäinen menoerä ja kustannusten noustessa ja yleisen taloudellisen tilanteen mitä ilmeisemmin säilyessä tiukkana seura pyrkii tehostamaan ilmoitusmyyntiä sekä lehteen että nettisivuille.
 
TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET
 
Seuran painopistealueiksi toimintavuodelle 2017 määritetään:
 
1.Toiminnallisten jäsen- ja yleisötilaisuuksien järjestäminen laajempana, monipuolisempana ja tehokkaammin yhteistyöverkostoja hyödyntäen kuin aiemmin
 
2.Sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen kehittäminen myös uusia tiedotuskanavia etsien
 
3.Seuran taloudellisten resurssien parantaminen
Vuonna 2017 toimintaa pyritään tehostamaan ja fokusoimaan niin, jotta rajallisilla resursseilla voidaan toteuttaa mahdollisimman paljon hyödyllistä ja jäsenistöä kiinnostavaa toimintaa.
 
KÄYTÄNNÖN TOIMINTAA
 
Syksystä 2015 lähtien säännöllisesti pidettyä Studia Danubia -luentosarjaa Kulttuurikeskus. Caisassa Helsingissä jatketaan yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa. Kyseessä on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton luentosarja, jossa tehdään Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää tutuksi kulttuurikeskuksen toimintaperiaatteidenmukaisesti. Tarkempi ohjelma näkyy eri liitteessä.
 
Tammikuussa seura osallistuu perinteiseen tapaan Helsingissä järjestettäville matkamessuille muiden ystävyysseurojen tapaan. Tällä kertaa seura osallistuu omalla osastolla.
 
Vuoden alusta 2017 tulee kuluneeksi 10 vuotta Romanian ja Bulgarian EU-jäsenyyden alkamisesta.Tämän kunniaksi Suomi-Romania-Seura ja Suomi-Bulgaria-seura yhteistyössä Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin kanssa järjestävät helmikuussa 2017 seminaarin aiheella ”Romania ja Bulgaria 10 vuotta EU:ssa,- mitä nyt ja miten tästä eteenpäin?”.
 
Kevään tulon juhla Martisor/Martenitsa järjestetään perinteiseen tapaan 28.2. yhteistyössä Suomi-Bulgaria-seuran ja Suomi-Moldova-seuran kanssa . Kiertävän järjestelyvastuun mukaisesti järjestelyvastuu vuonna 2017 on Suomi-Romania-Seuralla.
 
Syksyllä 2017 järjestetään samojen tahojen sekä Suomi-Ukraina-Sillan kanssa jo perinteinen sadonkorjuu-/viinijuhla sekä uutena yhteistyöhankkeena 10 päivän matka Ukrainaan, Moldovaan, Romaniaan ja Bulgariaan. 
 
Myös muita perinteisiä romanialaisia juhlapäiviä (Limba noastră, Eminescu-päivä, Romanian yhdistymisen päivät 24.1. ja 1.12.) tuodaan esille sekä omassa toiminnassa että yhteistyössä muiden tahojen kanssa. 
 
Kesällä 2017 järjestetään perinteinen kesäretki tällä kertaa Uuteen Valamon luostariin Heinävedelle. Hankkeen yhteistyömahdollisuuksia Suomi-Bulgaria-seuran ja Suomi-Moldova -seuran kanssa valmistellaan.
 
Kesäkaudella toteutetaan mahdollisesti myös suomalais-romanialainen taidenäyttely yhteistyössä Suomessa asuvien romanialaistaiteilijoiden kanssa. 
 
Vuosi 2017 on myös Suomen itsenäisyyden juhlavuosi. Tämä tullaan ottamaan huomioon eri tavoin seuran toiminnassa ja ohjelmien toteuttamisessa sekä osallistumisessa muiden toimijoiden järjestämiin tilaisuuksiin. 
 
1.12.2018 tulee Romanian toisesta yhdistymisestä kuluneeksi sata vuotta, ja odotettavissa on siten merkittävä juhlavuosi heti Suomen juhlavuoden perään. Seura aloittaa valmistelut juhlavuoden huomioon ottamiseksi omassa toiminnassaan ja tulee toteuttamaan juhlaohjelmaa kotimaassa sekä järjestämään vuonna 2018 erityisen Romanian juhlamatkan, jonka fokuksena on Romanian kolme suuraluetta; Valakia, Moldova ja Transilvania sekä vuoden 1918 unionin sopimispaikka Alba Iulia.
 
JÄSENMAKSU
 
Yleinen kustannustason nousu ja erityisesti lehden taiton uudelleen järjestely aiheuttanevat jäsenmaksuun korotuspaineita, mutta koska sitä nostettiin jo viime vuonna, seuran hallitus esittää syyskokoukselle, ettei sitä nosteta vaan pidetään ennallaan; 25 € aikuisilta ja 15 € nuorilta (alle 30 v.) ja perhejäseniltä 15 €.
 
Toimintasuunnitelma on hyväksytty syyskokouksessa Helsingissä 19.11.2016
 
*******************
Suomi-Romania-Seura ry
 

TOIMINTASUUNNITELMA 2016                                                           7.11.2015

YLEISTÄ

Suomi-Romania-Seura ry on Romaniasta kiinnostuneiden suomalaisten kulttuurin ystävien vuonna 1951 perustama ystävyysseura. Vuosi 2016 on siten yhdistyksen 65. toimintavuosi. Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Suomi-Romania-Seura ry tekee suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kansaa, luontoa ja kulttuuria. Seura toimii jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- sekä muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa järjestäen yhteisiä tilaisuuksia ja tapaamisia.Yhteistyötä jatketaan Ystävyysseurojen Liiton (YSL) ja muiden ystävyysseurojen kanssa. Yhteistyötä kehitetään erityisesti muiden Suomessa toimivien Romaniaan tai romanialaisiin liittyvien yhdistysten ja muiden tahojen sekä Romanian naapurimaihin kohdistuvien ystävyysseurojen kanssa. Suomi-Bulgaria-Seuran ja Suomi-Moldova-Seuran kanssa aloitettua Itä-Balkanin ystävyysseurojen yhteistyötä syvennetään ja monipuolistetaan.Yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa pyritään laajentamaan ja tehostamaan Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Toiminta-alueena seuralla on koko Suomi ja jäseniä on eri puolilla maata. Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä tarvitaan yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta toimintaa voidaan toteuttaa eri puolilla maata.

LEHTI JA MUU TIEDOTUS

Seuran tiedotustoiminnan selkäranka on jäsenmaksuun sisältyvä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä nelivärinen Viesti-Vesti –lehti, jossa julkaistaan monipuolisesti Romaniaan ja sen historiaan ja kulttuuriin liittyviä artikkeleita. Lehti toimitetaan joko sähköisenä tai printtiversiona tilaajan esittämän toivomuksen mukaisesti. Kustannussyistä seura luonnollisesti toivoo, että kaikki ne, jotka voivat lukea lehden sähköisenä versiona, myös tekisivät niin.

Lehden lisäksi seura toimittaa jäsenistölleen jäsenkirjeitä ja muita tiedotteita jälleen joko sähköisesti tai manuaalisesti. Näiden lisäksi seuralla on oma kotisivu ja Facebook-sivu, joita jäsenistön toivotaan aktiivisesti seuraavan varsinkin ajankohtaisten tapahtumien osalta. Mahdollisuuksien mukaan seura pyrkii tuottamaan myös painettua esitemateriaalia jaettavaksi Matkamessuilla ja muissa yleisötapahtumissa.
Lehti on seuran suurin yksittäinen menoerä ja kustannusten noustessa ja yleisen taloudellisen tilanteen mitä ilmeisemmin säilyessä tiukkana seura pyrkii tehostamaan ilmoitusmyyntiä sekä lehteen että nettisivuille. Seuran hallitus toivookin koko jäsenistöltään aktiivisuutta ilmoitusmyynnissä ja toivoo, että jokainen kantaisi kortensa kekoon myös tältä osin.

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Seuran painopistealueiksi toimintavuodelle 2016 määritetään:

1. Toiminnallisten jäsen- ja yleisötilaisuuksien järjestäminen laajempana, monipuolisempana ja tehokkaammin yhteistyöverkostoja hyödyntäen kuin aiemmin        

2. Sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen kehittäminen myös uusia tiedotuskanavia etsien

3. Seuran taloudellisten resurssien parantaminen

Vuonna 2016 toimintaa pyritään tehostamaan ja fokusoimaan niin, jotta niukoilla resursseilla saataisiin aikaan mahdollisimman paljon hyödyllistä ja jäsenistöä kiinnostavaa toimintaa. Syksyllä 2016 on tarkoitus toteuttaa 65- vuotisjuhla ja -juhlaseminaari. Keväällä 2016 toteutetaan yhdessä Suomi-Moldova-Seuran kanssa ns. ”Suur-Moldovan” matka eli matka Romanian Moldovaan ja Moldovan tasavaltaan.

Syksyllä 2015 aloitettua Studia Danubia –luentosarjaa Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä jatketaan yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa. Kevään tulon juhlaa Martisor/Martenitsa maaliskuun alussa jatketaan perinteiseen tapaan yhteistyössä Suomi-Bulgaria-Seuran ja Suomi-Moldova-Seuran kanssa. Syksyllä 2016 järjestetään samojen tahojen kanssa yhteinen sadonkoruu-/viinijuhla. Muitakin yhteistyömahdollisuuksia ja –tilaisuuksia kartoitetaan ja pyritään toteuttamaan resurssien rajoissa.

1.12.2018 tulee Romanian yhdistymisestä kuluneeksi sata vuotta, ja odotettavissa on siten merkittävä juhlavuosi. Seura aloittaa valmistelut juhlavuoden huomioonottamiseksi omassa toiminnassaan ja tullee toteuttamaan juhlaohjelmaa sekä Suomessa että järjestämään erityismatkan Romaniaan.

Keväällä 2016 on tarkoitus myös järjestää vuonna 2015 aloitetun yhdistystoiminnan kehittämisprosessin päätöstilaisuus hallituksen iltakouluna.

Kustannusten nousu ja seuran toiminnan turvaaminen edellyttävät jäsenmaksun nostoa, ja hallitus esittääkin vuosikokoukselle, että seuran jäsenmaksu nostettaisiin 25 euroon sekä perhe- ja alle 18 v.nuoriso jäsenillä 15 € vuoden 2016 alusta lukien.

Suomi-Romania-Seura ry   (Toimintasuunnitelma 
hyväksytty syyskokouksessa 7.11.2015)

 *********************

 

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

YLEISTÄ

Suomi-Romania-Seura ry on Romaniasta kiinnostuneiden suomalaisten kulttuurin ystävien vuonna 1951 perustama ystävyysseura. Vuosi 2015 on yhdistyksen 64. toimintavuosi.

Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Suomi-Romania-Seura ry tekee suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kansaa, luontoa ja kulttuuria. Seura toimii jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- sekä muuta yhteistyötä eri tahojen kanssa järjestäen yhteisiä tilaisuuksia ja tapaamisia. Yhteistyötä jatketaan Ystävyysseurojen Liiton (YSL), muiden ystävyysseurojen kanssa. Suomessa asuvien romanialaisten yhteisöihin ja Romanian suurlähetystöön, sekä muihin sidosryhmiin pidetään yhteyttä seuran toiminta-ajatuksen ja seuran hyväksyttyjen päämäärien mukaisesti.

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Toimintavuonna 2015 panostetaan edelleen yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamiseen ja kehittämiseen sekä toiminnan edellytyksien parantamiseen. 

Seuran toimintaa tehdään tunnetuksi erilaisissa tapahtumissa, joiden tavoitteena on saada mukaan uusia romaniankielisestä kulttuurista, Romaniasta ja Moldovasta kiinnostuneita jäseniä. Kehittämiskohteena on myös vuoropuhelun edistäminen jäsenkunnan ja seuran hallituksen välillä. Pyrimme saamaan joukkoomme myös romaniankielisestä kulttuurista kiinnostuneita suomalaisia opiskelijoita.

Seuran tiedotusta toteutetaan jäsenlehden välityksellä, sähköpostitse sekä yhdistyksen Internet- ja Facebook -sivujen välityksellä sekä myös perinteisin jäsenkirjein.

Yhdistyksen talous ja toiminnan voimavarat ovat riippuvaisia jäsenmäärän kasvusta sekä haettavan toiminta-avustuksen määrästä. Etsitään uusia keinoja yhdistyksen talouden vahvistamiseksi.

Yhdistyksen jäsenrekisteri päivitetään ajan tasalle ja siitä poistetaan kahden edellisen vuoden jäsenmaksunsa maksamatta jättäneiden nimet.

Jatketaan yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa.

Yhdistyksen kotipaikka on yhdistysrekisterin mukaan Helsinki. Toiminta-alueena seuralla on koko Suomi ja jäseniä on eri puolilla maata.  Yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä tarvitaan yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta toiminta ei olisi liian pääkaupunkikeskeistä.

Hallitus suunnittelee ja järjestää esitelmätilaisuuksia, viihde-matkailu- tai laulu- tai ruokakulttuuriin liittyviä iltoja yhdistyksen omina tilaisuuksina tai yhteistyössä toisten ystävyysseurojen tai muiden yhteisöjen kanssa. 

Tapahtumakalenteri 2015

Tapahtumakalenteri liitetään toimintasuunnitelmaan ja se sisältää vuoden 2015 tärkeimmät ennalta suunnitellut tapahtumat ja niiden toteutuksesta vastaavat henkilöt. Hallitus tarkentaa toimintavuoden aikana kalenterin sisältöä sekä tapahtumien aikoja ja paikkoja. Kalenterin runkoon liitetään siteeksi suomalaiseen ja romanialaiseen kulttuuriin liittyviä päivämääriä mahdollisia tapahtumia varten.

KOKOUKSET

Yhdistyksen yleiset kokoukset:

Kevätkokous pidetään sääntöjen mukaisesti maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuun aikana.

Yhdistyksen hallitus päättää kokousten tarkemmasta ajankohdasta ja vastaa kokoon kutsumisesta.

Tavoitteeksi asetetaan jonkun tapahtuman järjestäminen kevät- ja syyskokousten yhteyteen vaihdellen myös kokouspaikkakuntia eri alueiden kesken.

Hallituksen kokoukset:

Hallitus kokoontuu noin 5-6 kertaa vuodessa puheenjohtajan kutsumana. Nettikokoukset ovat myös mahdollisia.

Toimikuntien kokoukset:

Seuran lehden toimituskunnan sekä mahdollisten perustettavien työryhmien kokoon kutsujana toimii yhdistyksen puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtajista.

YHDISTYKSEN MUU TOIMINTA

Talous ja tilinpito

Jäsenmaksujen perintä- ja tilityskäytännöt toteutetaan hallituksen hyväksymän talousohjeen mukaisesti. Kirjanpidosta vastaa yhdistyksen taloudenhoitaja ja tilinpäätöksen allekirjoittaa ja siitä vastaa hallitus.

Erityistapahtumat

Messutapahtumien, esitelmätilaisuuksien, retkien järjestämisistä sekä muihin vastaaviin tilaisuuksiin osallistumisista ja niiden ohjelmien suunnittelusta päättää yhdistyksen hallitus.

SRS osallistuu Kisko-seuran kutsumana kansainväliseen Romanian Dreams -kuvataidenäyttelyyn Kiskon kivimakasiinissa Salossa 3.7. - 2.8. 2015 yhdessä FinRoArt -yhteisön ja Eurooppalainen kulttuuriyhdistys ry:n taiteilijoiden kanssa.

SEURANTA

Hallitus toimeenpanee syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman noudattaen talousarviota sekä laatii kevätkokousta varten edellisen vuoden toimintakertomuksen. Toimintakertomus ja tilinpäätös ovat hallituksen selvitykset toimintasuunnitelman toteutumisesta ja talousarviossa suunniteltujen voimavarojen riittävyydestä.

Toimintaselvitys ja yhdistyksen tilinpäätös annetaan määräaikana tiedoksi Opetus- ja kulttuuriministeriölle sen antamien ohjeiden mukaisesti.

SUOMI-ROMANIA-SEURA RY

Toimintasuunnitelma hyväksytty syyskokouksessa 8.11.2014

************

TOIMINTASUUNNITELMA  2014

YLEISTÄ

Vuosi 2014 on yhdistyksen 63. toimintavuosi.

Suomi-Romania-Seura ry tekee toiminta-ajatuksensa mukaisesti suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kansaa, luontoa ja kulttuuria.

Seura toimii jäsentensä yhdyssiteenä, kehittää kulttuuri-, matkailu- ja muuta yhteistyötä järjestäen yhteisiä tilaisuuksia ja tapaamisia sekä ylläpitää yhteyksiä omiin sidosryhmiinsä. 

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET

Toimintavuonna 2014 panostetaan yhdistyksen monipuolisten tapahtumien järjestämiseen,  jäsenmäärän kasvattamiseen, toiminnan resurssien parantamiseen sekä sisäiseen ja ulkoiseen tiedottamiseen.

Tiedotamme toiminnastamme erilaisissa avoimissa tapahtumissa, joiden yhtenä tavoitteena on saada yhdistykseen Romaniasta ja Moldovasta sekä romaniankielisestä kulttuurista kiinnostuneita, etenkin nuoria uusia jäseniä. Yhteistyötä Suomi-Moldova-seuran sekä muiden ystävyysseurojen kanssa jatketaan.

Jatketaan edelleen yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen sekä muiden oppilaitosten kanssa Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemiseksi suomalaisten keskuudessa.

Kehitämme vuoropuhelua jäsenkunnan ja seuran hallituksen välillä. Viesti-Vesti-lehden lisäksi sisäistä tiedotusta toteutetaan jäsenkirjeillä, sähköpostitse sekä yhdistyksen Internet- ja Facebook sivuilla.

Yhdistys järjestää esitelmätilaisuuksia, viihde-, matkailu-, laulu- tai ruokakulttuuriin liittyviä iltoja eri paikkakunnilla yhdistyksen, joko omina tai avoimina tilaisuuksina, tarvittaessa yhteistyössä toisten ystävyysseurojen tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Yhdistyksen talous ja toiminnan voimavarat ovat riippuvaisia jäsenmäärän kasvusta sekä haettavan toiminta-avustuksen määrästä. Etsitään uusia keinoja yhdistyksen talouden vahvistamiseksi.

Yhdistyksen kotipaikka on yhdistysrekisterin mukaan Helsinki. Toiminta-alueemme on kuitenkin koko Suomi ja jäseniä on ympäri maan.  Meillä on useita jäseniä esimerkiksi Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Lahdessa, Järvenpäässä ja muualla Suomessa. Etsitään yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita jäseniä yhdyshenkilöiksi eri paikkakunnille pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

KOKOUKSET

Yhdistyksen yleiset kokoukset:

Kevätkokous pidetään sääntöjen mukaisesti maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-marraskuun aikana.

Yhdistyksen hallitus päättää kokousten tarkemmasta ajankohdasta ja vastaa kokoon kutsumisesta.

Tavoitteeksi asetetaan jonkun tapahtuman järjestäminen kevät- ja syyskokousten yhteyteen vaihdellen myös kokouspaikkakuntia eri alueiden kesken.

Hallituksen kokoukset:

Hallitus kokoontuu noin 5-6 kertaa vuodessa puheenjohtajan kutsumana.

Hallitus voi tarvittaessa pitää myös ns. nettikokouksia.

Toimikuntien kokoukset: Seuran lehden toimituskunnan sekä mahdollisten perustettavien työryhmien kokoon kutsujana toimii yhdistyksen puheenjohtaja tai jompikumpi varapuheenjohtajista.

YHDISTYKSEN MUU TOIMINTA

Talous ja tilinpito sekä jäsenmaksujen perintä- ja tilityskäytännöt toteutetaan hallituksen vuosittain hyväksymän talousohjeen mukaisesti. Kirjanpidosta vastaa yhdistyksen taloudenhoitaja ja tilinpäätöksen allekirjoittaa ja siitä vastaa yhdistyksen hallitus.

Erityistapahtumat: Messutapahtumien, esitelmätilaisuuksien, retkien järjestämisistä sekä muihin vastaaviin tilaisuuksiin osallistumisista ja niiden ohjelmien suunnittelusta päättää yhdistyksen hallitus.

Tapahtumakalenteri 2014: Yhdistyksen toimintasuunnitelman liitteeksi laaditaan tapahtumakalenteri, joka sisältää vuoden 2014 tärkeimmät ennalta suunnitellut tapahtumat ja niiden toteutuksesta vastaavat henkilöt. Hallitus tarkentaa toimintavuoden aikana lisäyksin tai poistoin kalenterin sisältöä sekä tapahtumien aikoja ja paikkoja.

SEURANTA

Hallitus toimeenpanee yhdistyksen syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman noudattaen talousarviota sekä laatii kevätkokousta varten edellisen vuoden toimintakertomuksen.

Toimintakertomus ja tilinpäätös ovat yhdistyksen hallituksen selvitykset siitä, miten toimintasuunnitelma on toteutunut ja ovatko talousarviossa suunnitellut voimavarat olleet riittävät.

Toimintaselvitys ja yhdistyksen tilinpäätös annetaan määräaikana Opetus- ja kulttuuriministeriölle sen antamien ohjeiden mukaisesti.

Jos valtionapua ei myönnetä, ja mikäli jäsenmaksukertymä on budjetoitua pienempi, niin menoja karsitaan siten, ettei synny haitallisen suurta alijäämää.

SUOMI-ROMANIA-SEURA RY

**********************

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

YLEISTÄ
Vuosi 2013 on yhdistyksemme 62. toimintavuosi.
Suomi-Romania-Seura ry:n toiminta-ajatuksen mukaan yhdistyksen tehtävänä on jakaa suomalaisille tietoa Romaniasta, sen kansasta, kulttuurista ja luonnosta.
Seura toimii jäsentensä yhdyssiteenä, kehittäen kulttuuri-, matkailu- ja muuta yhteistyötä suomalaisten ja romanialaisten kesken. Seura järjestää yhteisiä tilaisuuksia ja tapaamisia sekä ylläpitää yhteyksiä sidosryhmiinsä sekä Suomessa asuviin romanialaisiin. Tärkeänä pidetään myös positiivisen mutta samalla rehellisen tiedon jakamista suomalaisille Romanian, sekä poliittisen että taloudellisen, tilanteen kehityksestä Euroopan Unionin jäsenenä.
Yhdistyksen talous ja toiminnan voimavarat ovat riippuvaisia jäsenmäärän kasvusta sekä haettavan toiminta-avustuksen määrästä.
TOIMINNAN PÄÄPIIRTEET
Toimintavuonna 2013 panostetaan yhdistyksen talouden parantamiseen sekä jäsenlehden tason ja sisällön ylläpitämiseen.
Toimintaamme tehdään tunnetuksi olemalla edelleen mukana erilaisissa tapahtumissa, tavoitteena saada toimintaan mukaan uusia Romaniasta ja romanialaisesta kulttuurista sekä matkailusta kiinnostuneita, jäseniä.
Korostetaan sekä yhdistyksen hallituksen että jäsenten osuutta jäsenlehden tekemisessä.
Jäsenlehden lisäksi tiedotusta jatketaan jäsenkirjein, sähköpostitse sekä Internet-kotisivujen välityksellä.
Tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia jäsenmatkojen kehittämiseksi Suomesta Romaniaan.
Jatketaan aloitettua yhteistyötä kansalais- ja työväenopistojen kanssa Romanian kulttuurin, kielen ja historian tunnetuksi tekemisessä suomalaisten keskuudessa.
Tutkitaan rekisteröimättömien alaosastojen perustamista tai yhdyshenkilöverkoston luomista eri puolille maata yhteydenpidon edistämiseksi pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuviin jäseniin.
Hallitus tutkii mahdollisuuksia järjestää esitelmätilaisuuksia, viihde-, matkailu- tai ruokakulttuuriin liittyviä iltoja seuran omina tilaisuuksina tai yhteistyössä toisten ystävyysseurojen kanssa eri puolilla maata.
KOKOUKSET
Seuran yleiset kokoukset:
Kevätkokous pidetään sääntöjen mukaisesti tammi-toukokuussa ja syyskokous syys-joulukuun aikana.
Tavoitteeksi asetetaan jonkun tapahtuman järjestäminen kevät- ja syyskokousten yhteyteen eri paikkakunnilla.
Hallituksen kokoukset:
Hallitus kokoontuu noin 6-7 kertaa vuodessa puheenjohtajan kutsumana.
Hallitus voi tarvittaessa pitää myös ns. nettikokouksia.
YHDISTYKSEN MUU TOIMINTA
Talous ja tilinpito sekä jäsenmaksujen perintä- ja tilityskäytännöt toteutetaan hallituksen vuosittain hyväksymän talousohjeen mukaisesti. Kirjanpidosta vastaa yhdistyksen taloudenhoitaja ja tilinpäätöksen allekirjoittaa ja siitä vastaa yhdistyksen hallitus.
Erityistapahtumat
Messutapahtumien, esitelmätilaisuuksien, retkien järjestämisistä sekä muihin vastaaviin tilaisuuksiin osallistumisista päättää seuran hallitus.
Seuran jäsenen, joka aikoo esiintyä julkisesti Suomi-Romania-Seura ry:n nimissä, tulee etukäteen informoida seuran hallitusta esittämistään asioista.
TAPAHTUMAKALENTERI 2013
Yhdistyksen toimintasuunnitelman liitteeksi laaditaan tapahtumakalenteri viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Tapahtumakalenteri sisältää vuoden 2013 tärkeimmät ennalta suunnitellut tapahtumat sekä niiden vastuuhenkilöt. Hallitus tarkentaa toimintavuoden aikana kalenterin sisältöä sekä tapahtumien aikoja ja paikkoja.
SEURANTA
Toimintaselvitys ja yhdistyksen tilinpäätös toimitetaan määräaikana Opetus- ja kulttuuriministeriölle sen antamien ohjeiden mukaisesti
Jos valtionapua ei myönnetä anotun suuruisena tai jos jäsenmaksukertymä on budjetoitua pienempi, niin menoja karsitaan siten, jotta vältyttäisiin haitallisen suuren alijäämään syntymiseltä.

©2020 suomi-romania -seura ry - suntuubi.com