Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

2. Palkitsemisohje

Suomi-Romania-Seuran palkitsemisohje

Tämä ohje on hyväksytty käyttöön yhdistyksen syyskokouksessa Salossa 8.11.2014

 

 1. OHJEEN TARKOITUS

Tässä ohjeessa kuvataan Suomi-Romania-Seura r.y:n (edempänä yhdistys) palkitsemisen eri muodot sekä palkitsemisten yleiset perusteet ja niistä päättävät yhdistyksen toimielimet. Tämän ohjeen muutoksista päättää yhdistyksen hallitus ja ohjeen hyväksyy käyttöön yhdistyksen yleinen kokous.
 
2. KUNNIAPUHEENJOHTAJA
Yhdistyksen kokous voi yhdistyksen hallituksen esityksestä kutsua yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi henkilön, joka on ansiokkaasti sekä pitkään toiminut yhdistyksen, sen toiminnan ja tarkoitusperien hyväksi. Kunniapuheenjohtajuus edellyttää erityisen merkittävää toimintaa yhdistyksen toiminnan ja/tai tarkoitusperien edistämiseksi.
Kunniapuheenjohtajalla on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksissa, kuten varsinaisella jäsenellä. Kunniapuheenjohtaja on jäsenmaksusta vapaa.
Kunniapuheenjohtajana voi olla vain yksi henkilö kerrallaan.
Kunniapuheenjohtaja voidaan erottaa hallituksen ehdotuksesta yhdistyksen kokouksen päätöksellä, mikäli kunniapuheenjohtajan katsotaan menetelleen yhdistyksen sääntöjen vastaisesti tai muutoin aiheuittaneen yhdistykselle tai sen toiminalle vakavaa haittaa.
Kunniapuheenjohtajuudesta voi itse erota samoilla periaatteilla kun yhdistyksen varsinaisesta jäsenyydestä.
 
3. KUNNIAJÄSEN
Yhdistyksen kokous voi yhdistyksen hallituksen esityksestä kutsua yhdistyksen kunniajäseneksi henkilöitä, jotka ovat ansiokkaasti sekä pitkään toimineet yhdistyksen, sen toiminnan ja tarkoitusperien hyväksi. Kunniajäsenyys edellyttää erityisen merkittävää toimintaa yhdistyksen toiminnan ja/tai tarkoitusperien edistämiseksi.
Kunniajäsenellä on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksessa, kuten varsinaisella jäsenellä. Kunniajäsenet ovat jäsenmaksusta vapaat.
Kunniajäsen voidaan erottaa hallituksen ehdotuksesta yhdistyksen kokouksen päätöksellä, mikäli hänen katsotaan menetelleen yhdistyksen sääntöjen vastaisesti tai muutoin aiheuittaneen yhdistykselle tai sen toiminalle vakavaa haittaa.
Kunniajäsenyydestä voi itse erota samoilla periaatteilla kun yhdistyksen varsinaisesta jäsenyydestä.
 
4. NUMEROITU STANDAARI
Yhdistyksen numeroitu standaari voidaan myöntää yhdistyksen jäsenelle, yksityishenkilölle, yritykselle, yhteisölle tai julkiselle yhteisölle yhdistyksen toiminnan ja tarkoituksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta ja monivuotisesta toiminnasta. Numeroidun standaarin myöntämisestä päättää yhdistyksen hallitus harkintansa mukaan.
 
5. LUOVUTTAMINEN
Kunniapuheenjohtajaksi ja kunniajäseneksi kutsutaan yhdistyksen kokouksessa.
Numeroitu standaari julkistetaan ja luovutetaan saajille yhdistyksen kokouksessa tai vastaavassa, kuitenkin riittävän juhlallisessa, tilaisuudessa.
 
6. TIETOJEN YLLÄPITO JA ARKISTOINTI
Yhdistyksen jäsenasioista vastaava henkilö ylläpitää ja arkistoi luettelon (matrikkeli) myönnetyistä palkitsemisista. Hallituksen palkitsemispäätökset merkitään hallituksen kokouspöytäkirjoihin, jotka arkistoidaan niitä koskevien ohjeiden mukaisesti.
 
Tämä ohje on hyväksytty käyttöön yhdistyksen syyskokouksessa Salossa 8.11.2014

 

SUOMI-ROMANIA-SEURA RY

KUNNIAPUHEENJOHTAJA: Lauri Lindgren

KUNNIAJÄSENET: Maija-Liisa Pitkä ja Tuulikki Sulander

 

 

©2020 suomi-romania -seura ry - suntuubi.com