Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VUOSI 2015

Syyskokous ja early bird -pikkujoulujuhla 2015

Aika              7.11.2015 klo 15.00-16.30 (kokous) ja klo 17.00-21.30 (juhla)

Paikka          Porvoonkatu 37 A, Helsinki

 SRS piti syyskokouksensa ja early bird -pikkujoulunsa eilen leppoisissa tunnelmissa Porvoonkadulla. Lämmin kiitos kaikille niille, jotka osaltaan auttoivat tilaisuuden järjestämistä ja toki kaikille muillekin hyvästä seurasta ja mukavasta tunnelmasta. Tulevan kauden toimintasuunnitelmat ja suuntaviivat hyväksyttiin ja valittiin hallitus niitä toteuttamaan. Puheenjohtajana jatkaa Jussi Tuovinen ja hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Eeva Blumenthal (uusi), Mikko Heikkilä, Ville Karas (uusi), Jaakko Ojanne (uusi), Matti Sippola ja Anssi Vuorinen. Varajäseniksi valittiin Gloria Badarau-Heikkilä, Sissi Juhola (uusi) sekä Kari Mäkelä (uusi). Mukavasti löytyy siis sekä jatkuvuutta että uusiutumista. Vanhalla porukalla mennään kuitenkin vuosi loppuun ja uusi jengi pääsee näyttämään kyntensä ensi vuonna, jolloin seura täyttää 65 vuotta. Tervetuloa tilaisuuksiimme ja toimintaamme jatkossakin!

Suomi-Romania-Seura

 

 

SUOMI-ROMANIA-SEURA Kiskon Kivimakasiinissa 4.7.- 9.8.2015
 
"Romanian Dreams" näyttely avattiin 3.7.2015 Kiskon Kivimakasiinissa Salossa. Avajaisista muotoutui hieno romanialainen ilta. Valitettavasti Romanian suurlähettiläs, joka oli lupautunut tulemaan avajaisiin, joutui viime hetken sattuminen vuoksi perumaan osallistumisensa. Paikalle oli saapunut kuitenkin muita kutsuvieraita ilahduttavan suuri joukko. Avajaisohjelmassa kuultiin tervehdysten ohella Vadim Grumezan (viulu) ja Kim Caloniuksen (laulu ja kitara) esittämänä romanialaista sekä klassista että kansanmusiikkia.  
 
 
 Kutsu SRS:n kesäretkelle Salon seudulle  

Tervetuloa mukaan yhteiselle kesäretkelle Salon seudulle 25.7.2015!

Saapuminen Saloon tapahtuu kimppakyydein omilla autoilla tai myös junalla. Kokoonnumme Salon rautatieasemalla klo 09.30, josta jatkamme autoillen Hgin ja Turun junien saavuttua heti kohti Perniötä, jossa alkaa varsinainen ohjelma.

(Myöhästyneiden varalta osoite Perniössä on Perniöntie 1719, 25520 Perniö, Galleria Levola, joka on ensimmäinen kohde)

 Ohjelma:

klo 09.30   Kokoontuminen ja liikkeellelähtö: Salon rautatieasema

klo 10.00   Galleria Levola, Perniö: Aamukahvi ja näyttelyyn tutustuminen. (6,00 €)

klo 10.45   Perniön keskiaikainen kivikirkko: Opastus

klo 12.00   Kiskon kivimakasiini: Romanian Dreams  -taidenäyttely

klo 14.30 Wiurilan kartano, Halikko:Lounas, kalakeitto ja jälkiruoka (15.00 €)

klo 15.30  Kartanon esittelykierros mm. ajoneuvomuseo  (7,00 €)

klo 16.20  Paluu Salon rautatieasemalle ja Näkemiin!

 Retken jälkeen on vielä tilaisuus omatoimiseen käyntiin Salon Taidemuseo-Veturitallissa, jossa on tunnetun taiteilijan Leena Luostarisen muistonäyttely

 Ilmoittautumiset retkelle toivotaan 23.7. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: suomi.romania.seura@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 040-5273573

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 11.4.2015 Turussa

Tervetuloa Suomi-Romania-Seuran kevätkokoukseen Suomen Turkuun!

Kokous järjestetään Turussa la 11.4.2015 klo 15 Turku-Salissa (Rehtorinpellonkatu 4A, 2. krs).

Ennen kokousta tutustumme klo 12 alkaen Turun Vanhan Suurtorin alueeseen (tuomiokirkko, Brinkkalan talo eli joulurauhan julistustalo yms.). Vaikka moni onkin käynyt Turussa, Suurtorin alue on saattanut jäädä osittain tuntemattomaksi.

Tapaaminen Turun tuomiokirkon pääoven edessä klo 12.00…

Lopuksi käymme kirkon vieressä Sibelius-museossa, jossa on parhaillaan näyttely Sydämellisesti Sinun - Jean, Otto & Sibeliusmuseum. Museon sisäänpääsy 4€ on omakustanteinen. Kierros tapahtuu kävellen ja siihen pyydetään varustautumaan sopivilla kengillä.

Tuomiokirkon alueelta siirrymme kävellen yliopiston kautta noin yhden kilometrin matkan Turku-Salille, jossa on tarjolla pientä välipalaa ja Romania-aiheinen esitys. Perillä olemme noin puoli tuntia ennen kokouksen alkamista. Suoraan kokoukseen tulevien kannattaa siis olla paikalla klo 14.30

Jäsenkirje kevät 2015:

Arvoisa Suomi-Romania-Seuran jäsen,
 
Tervehdys ja hyvää alkanutta ja ainakin tällä hetkellä jo mukavan keväiseltä vaikuttavaa vuotta myös näin sähköisessä muodossa. Vuoden ensimmäinen suurempi ponnistus eli Matkamessut ovat onnistuneesti ohi ja erityinen kiitos kaikille osastollamme päivystäneille ja siellä vierailleille jäsenillemme. Meillähän oli siellä myös matka-arvonta yhteistyössä läheisen kumppanimme Suomi-Moldova-Seuran kanssa ja tuloksena oli paitsi yleistä näkyvyyttä myös runsaasti uusia kontakteja, joista toivon mukaan monet aikanaan tulevat toimintaamme mukaan ja ehkä myös jäseniksemme. 

Itsekin monissa yhdistyksissä toimivana tiedän hyvin yhdistys- ja järjestöelämän haasteet näinä kiireisinä ja taloudellisesti tiukkoina aikoina, ja sama huoli jäsenistön vähenemisestä ja ikääntymisestä on kaikilla, kun uutta ja varsinkaan nuorempaa jäsenistöä ei saa enää mukaan niin kuin "wanhoina hyvinä aikoina". No, eihän ne vanhatkaan ajat aina tietysti ruusuilla tanssimista olleet ja haasteita oli silloinkin, mutta kyllä ainakin jäsenmäärillä laskettuna melkein yhteisössä kuin yhteisössä on lasketeltu melkoista alamäkeä. Jäsenmäärä ei ole tietysti itsetarkoitus ja pienemmälläkin porukalla voidaan saada kaikenlaista aikaan, mutta toisaalta resurssit ja taloudelliset realiteetitkin on hyvä tunnustaa Paasikiven hengessä eli tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. 

Vetoaisinkin kaikkiin jäseniimme, että paitsi että käyttäisitte täysimääräisesti hyväksenne vaatimattoman jäsenmaksumme ja tulisitte aktiivisesti mukaan kaikkiin tapahtumiimme (tässä viestissä kaksikin kutsua!) veisitte tietoa seurastamme ja sen toiminnasta myös lähipiiriinne ja kutsuisitte myös heitä mukaan toimintaamme ja myös jäseniksemme. Lupaan jokaiselle uuden jäsenen seuraan tuoneelle mittaamattomasti maallista mainetta ja kunniaa, ja ehkä jotain muutakin jossain sopivassa tilanteessa! :-)
 
Olen jo aiemmissa viesteissäni korostanut sähköisen viestinnän merkitystä ja niinpä ohessa vielä kerran muistutuksena linkki kotisivuillemme ja myös Facebook-sivullemme, jota päivitetään suhteellisen tiheään ja johon jokainen sivun "tykkääjä" voi myös vapaasti lähettää omia huomioitaan ja myös tietoa ja linkkejä kaikenlaisesta tavalla tai toisella Romaniaan ja/tai seuraamme liittyvistä asioista. Ei kannata ujostella, sillä sivun julkaisupolitiikka on erittäin liberaali ja suvaitsevainen. Toki loukkaavat viestit ja roskaposti sieltä putsataan pois, jos sellaista sinne jostain eksyisi, mutta ei ainakaan vielä ole silmiini sattunut.
http://www.srs.suntuubi.com/?cat=34
https://www.facebook.com/pages/Suomi-Romania-Seura/372892296059482

Läheinen kumppanimme Suomi-Moldova-Seura löytyy sähköisesti myös. Käykääpä vilkaisemassa siellä ja saa sinnekin liittyä jäseneksi, jos kiinnostaa. Heillähän jäsenmaksu on vain 10 €/v, mikä on todella edullinen jäsenmaksu. Toisaalta heillähän ei ainakaan vielä ole omaa printtilehteä kuten meillä. Varsin paljon meillä onkin päällekkäisiä jäseniä, mikä on varmasti vain rikkaus.
http://suomi-moldova.fi/
https://www.facebook.com/suomimoldovaseura
Mainitsin pari tilaisuuskutsua ja seuraava yhteinen tilaisuutemme on yhdessä Suomi-Bulgaria-Seuran kanssa järjestämämme keväänjuhla Mărțișor (bulgariaksi Martenitsa), jota vietetään perinteisesti kaikissa kolmessa maassa maaliskuun 1. päivänä vanhan roomalaisen kalenterin mukaisena vuoden ensimmäisenä päivänä ja kevään alun juhlana. Tällä kertaa vietämme sitä Helsingissä jo ko. päivän aattona eli lauantaina 28. helmikuuta klo 12.30-14.30 Kulttuurikeskus Caisassa Helsingin Kaisaniemessä, jonka metroaseman nimi tosin muutettiin vastikään muotoon Helsingin yliopisto.
Lisätietoa mainituista juhlaperinteistä:

http://en.wikipedia.org/wiki/M%C4%83r%C8%9Bi%C8%99or
http://en.wikipedia.org/wiki/Martenitsa
Tilaisuus on maksuton, mutta siihen on hyvä ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumiset 23.2. mennessä Stefan Smirnoville:smirnov.stefan@gmail.com
Lisätietoa tapahtumasta: Bulgarian, Moldovan ja Romanian ystävät kutsuvat teidät juhlimaan näiden maiden perinteiden mukaisesti maaliskuun ja kevään juhlaa. Luvassa on mărțișor- eli martenitsa-koristeiden askartelua, balkanilaisten herkkujen maistelua (joita on suotavaa tuoda myös mukana!), päivän teemaa ja ystävämaita käsitteleviä esityksiä sekä tietenkin elävää musiikkia Balkanilta ja muualta. Tapaamme kulttuurikeskus Caisassa (osoitteessa Mikonkatu 17 C) klo 12:30. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomi-Bulgaria-, Suomi-Moldova- ja Suomi-Romania-seura.
 

 
   

Suomi- Romania-Seura ry:n syyskokous  2013

Aika                    09.11.2013  klo.13.40-15.25

Paikka                Espoo,  Kivenkolo,

Ennen kokouksen alkua luovutettiin seuran standaarit  Matti Koskelo post mortem -Inkeri Koskelolle ja Marilena Aldealle tunnustuksena työstä Romania-Suomi- sanakirjan tuottamisessa.

1. Kokouksen avasi hallituksen puheenjohtaja Mikko Heikkilä

2. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Immo Toivonen ja sihteeriksi Päivi Siekkinen

3. Valittiin pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Marga Vlasceanu ja Pentti Hannikainen

4. Todettiin kokous oikein kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi

5. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys  

7. Vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus vuodelle 2014. (Aikuiset 20,00 € ja nuoret alle 18 v. 10,00 €)

8. Valittiin hallituksen puheenjohtajaksi toimintavuodelle 2014 Mikko Heikkilä ja muiksi hallituksen jäseniksi Claudia Nystrand, Anca Sarau-Vuorinen, Stefan Smirnov, Juha Kajander, Matti Sippola ja Paavo Vähätiitto sekä varajäseniksi Gloria Badarau-Heikkilä, Liviu Petrila ja Jaakko Kölhi

9. Valittiin toiminnantarkastajaksi vuodelle 2014 Immo Toivonen ja varatoiminnantarkastajaksi Tiina Toivonen.

10. Kokouskutsussa ei ollut esitetty muita asioita syyskokouksen käsiteltäviksi.

11. Kokouksen puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15.25

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja liitteineen löytyy seuran arkistosta

 

 KEVÄTKOKOUS  JA  TAPAAMINEN  TAMPEREELLA  23.3.2013

Vinoteekki, Kuninkaankatu 13, Tampere

12.00                       SRS:n kevätkokous 

                             Sääntöjen mukainen tilinpäätöskokous. Lisäksi valittiin 12.2.13                                     rekisteröidyn sääntömuutoksen mukaisesti hallitukseen                                                           varajäsenet  Erkki Salo, Sissi Juhola-Arjanko ja Kari Mäkelä

n. 13.00- 14.00        Kirjaesittely ja uusi nettisivusto "Learn Romanian Magazine"

      http://www.learn-romanian-magazine.net/magazine.

                 esitteli Florin Dimulescu

       Romanian kunniakonsulin tehtävistä kertoi

                             kunniakonsuli  Sami Ettanen

14.30-                   Tampereen komediateatterilla Tampellan Juhlatalossa

                              teatteria ja teatterikoulua esitteli Esko Raipia.

                              kuohuviini- ja kahvitarjoilu

VUOSI 2012

Uutta ja tuoretta kulttuuria Romaniasta  Suomeen 

Romanialainen sarjakuva-ja katutaiteilija Alexandru Ciubotariu  vieraili Suomessa  2.5.2012 

Romanialainen sarjakuva- ja katutaiteilija Alexandru Ciubotariu on kotimaassaan luonut nimeä animaattorina, graafikkona, kuvittajana sekä postimerkkien suunnittelijana. Ciubotariun töitä ja artikkeleita on julkaistu yli 70 lehdessä ja hänelle on myönnetty yli 30 kansallista ja kansainvälistä palkintoa, pääasiallisesti sarjakuvista.

 Galleria Sarjakuvakeskuksen näyttelyyn oli koottu otteita niin Ciubotariun sarjakuvista, katutaiteesta kuin maalauksista vuosien varrelta. Keskus osallistui myös lauantaina 12.5. Arabian katufestivaaliin järjestämällä katuliituilua ja liisterijulistepajan, joista jälkimmäisessä Alexandru Ciubotariu oli myös läsnä. Lisäksi keskuksen oma kirpputori oli tarjolla kierrätyksestä innostuneille.

 MATKA 2012-messut Helsingissä 19-22.1.2012.            

Suomi-Romania-Seura oli messuilla omalla esittelypisteellään muiden Ystävyysseurojen liiton jäsenyhdistysten mukana. Saimme sinne talkoohenkisiä jäseniämme päivystäjiksi osastollemme  yhteensä 10 henkilöä, mikä juuri riitti kolmen päivän ajalle. Kiitos teille jokaiselle, erityisesti Erkille ja Jussille, arvokkaasta panoksesta messuilla seuramme hyväksi! Kuvassa Tarja Svärd-Ylilehto ja Erkki Salo

                                                                                                                                Osastollamme riitti kävijöitä runsaasti kaikkina päivinä. Jaoimme yleisölle tietoa seurastamme, solmimme uusia kontakteja, keskustelimme ihmisten kanssa ja kuuntelimme heidän mielipiteitään. Saimme seuraamme myös muutaman uuden jäsenen tai lupauksen harkita jäseneksi tuloa. Romanian matkaopaskirjojakin myimme muutaman kappaleen verran.

Seuran kevätkokous pidettiin Turussa 25.3.2012    

Kokouspaikka oli Turun ortodoksiseurakunnan seurakuntasali.   Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi ehdotus yhdistyksen sääntöjen päivittämiseksi. Sääntöihin ehdotetaan lisättäväksi kohta, joka mahdollistaa hallituksen kokouksiin osallistumisen etäedustuksena käyttäen sähköistä viestintää. Malli on otettu Patentti- ja rekisterihallituksen mallisäännöistä. Kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2011 huomautuksitta sekä myönsi vastuuvapauden seuran hallitukselle.

Kokouksen jälkeen samassa paikassa kuultiin kirkkoherra Ioan Duracin luento ortodoksisesta pääsiäisen vietosta Romaniassa. Suomi-Romania-Seura kiittää erittäin mielenkiintoisesta ja valaisevasta esityksestä.

                                       

 

 

Suomi-Romania-Seura ry
TOIMINTAKERTOMUS 2012

YLEISTÄ
Suomi-Romania-Seura ry on suomalainen ystävyysseura, jonka suomalaiset Romanian ystävät perustivat vuonna 1951. Yhdistyksen päätarkoitus on välittää suomalaisille tietoa Romaniasta, sen maasta ja kansasta, kulttuurista ja historiasta sekä luonnosta
Vuosi 2012 oli yhdistyksemme 61. toimintavuosi. Perinteisesti olimme jälleen mukana Matka 2012-messuilla ja jaoimme siellä messuvieraille tietoa Romaniasta ja Romanian matkailusta sekä teimme omaa toimintaamme tunnetuksi.
Saimme vuosien hiljaiselon jälkeen vihdoin toteutettua yhdistyksen oman kulttuurimatkan Romaniaan. Matka onnistui hyvin ja osanottajat olivat tyytyväisiä kulttuurikierroksemme monipuoliseen ohjelmaan. Tämä kannustaa jatkamaan yhdistyksen matkailuperinteitä.
Vuoden aikana olimme mukana erilaisissa tilaisuuksissa sekä pääkaupunkiseudulla, että Turussa ja Tampereella.

JÄSENISTÖ
Yhdistykseen kuului toimintavuonna 2012 120 maksanutta henkilöjäsentä. Yhdistyksen
kunniapuheenjohtajana on Lauri Lindgren Turusta. Yhdistyksellä on lisäksi kolme ainaisjäsentä.

HALLITUS
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuonna 2012 toimi Mikko Heikkilä.
1. varapuheenjohtajana oli Erkki Salo ja 2. varapuheenjohtajana Radu Szekely.
Muut hallituksen jäsenet olivat Gloria Badarau-Heikkilä sihteerinä, Päivi Siekkinen. Pavel Bunaciu, Marga Vlasceanu ja Liviu Petrila

TOIMINNAN PÄÄPIIRTEET
- Jäsenlehtemme julkaistiin neljä kertaa ja sen ilmestymisaikataulua pystyttiin noudattamaan hyvin.
Olemme saanet jäsenlehtemme sisällöstä ja ulkoasusta positiivista palautetta.
- Yhteistoimintaa muiden ystävyysseurojen kanssa toteutettiin matkamessujen yhteydessä
- Jäsenemme Jussi Tuovinen valittiin syksyllä Ystävyysseurojen liiton hallitukseen.
- Yhdistyksen moniväriesite päivitettiin ja saatiin jakeluun Matka 2012-messuille.
- Yhdistys osallistui omalla osastollaan Matka 2012- messuille Helsingin   Messukeskuksessa tammikuussa. Seuraavia messuja ja muita vastaavia tilaisuuksia varten hankittiin seuralle esiteteline. Suunniteltiin valmiiksi myös seuran oma Roll-up -juliste lähinnä messukäyttöön.
- Internet-kotisivujen ylläpito on onnistunut ja niistä saatu palaute on ollut myönteistä. Tosin sivuissa on vielä jonkin verran kehittämis- ja muutotarvetta. Seuralla on nyt myös omat Facebooksivut
- Kulttuurimatka Romaniaan Transilvaniaan, Moldaviaan ja Maramuresiin toteutettiin 6.-14.10.2012. Matkalle saatiin mukaan 13 osallistujaa ja se koettiin hyvin antoisaksi. Matkan oppaana ja organisaattorina toimi onnistuneesti jäsenemme Sissi Juhola-Arjanko.
- Yhdistyksen standaari n:o 4 luovutettiin Ex. suurlähettiläs Smaranda Enachelle 7.10.2012 Tirgu Muresissa ja n:o 5 Suomen suurlähetystölle Bukarestissa 3.10. 2012.
- Yhdistys osallistui tai oli mukana järjestämässä seuraavia kulttuuritilaisuuksia:
Olimme mukana 13.1."Eminescu illassa" Romanian suurlähetystössä , Helsingin "taiteiden yön" runoillassa 23.8. Teatteri Kalliossa ja samassa paikassa 26.10. myös "Värikäs Romania"-illassa. Tilaisuuksien järjestelyvastuussa oli Liviu Petrila.
- Olimme näkyvillä myös Sarjakuvakeskuksessa romanialaisen taiteilija Alexandru Cibotariun näyttelyn avajaisissa10.5.
- Turussa ortodoksiseurakunnan kirkkoherra Ioan Durac esitelmöi 25.3.kevätkokouksemme jälkeen kirkon seurakuntasalissa ortodoksisesta pääsiäisperinteestä.
- Helsingin suomenkielinen työväenopisto järjesti Romania-aiheiset tasokkaat luentosarjat, joita moni jäsenemme kävi kuuntelemassa. Luennoitsijana toimi myös jäsenemme Anca Sarau-Vuorinen
- SRS:n hallitus ja kunniapuheenjohtaja Lauri Lindgren kutsuttiin uuden Romanian kunniakonsulin Sami Ettasen nimitys- ja kunniakonsulaatin avajaistilaisuuteen Tampereelle 28.9.2012.
- Puheejohtaja kutsuttiin avaamaan Eurooppalainen kulttuuriyhdistys EKY:n järjestämää ja FinRoArt-yhteisön 15 v juhlavuoden näyttelyä 18.9. 2012 Nokian taidetalossa Nokialla
- Pikkujoulua vietettiin 24.11. Espoossa seuran syyskokouksen jälkeen.
- Seura oli myös mukana 12.12. Turussa Kaisa Pakkalan kirjan "Valetinan tarina" julkistamistilaisuudessa. Kirja kertoo romanialaisen romanialaistytön tarinan huippu-urheilijasta maahamuuttajaksi Suomeen.


KOKOUKSET JA MUU TOIMINTA
Yhdistyksen kokoukset.
Kevätkokous pidettiin 25.3.2012 Turussa. Puheenjohtajana toimiRadu Szekely
Syyskokous pidettiin 24.11.2012 Espoossa. Puheenjohtajana toimi Jussi Tuovinen.
Hallituksen kokoukset.
Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana 5 kertaa puheenjohtajan kutsumana.
Kokoukset pidettiin Salossa 1/15.1.2012; Helsingissä 2/10.3..2012; Helsingissä 3/2.6.2012; Salossa 4/21.9..2012; Salossa 5/2.11.2012;
Osallistumiset Ystävyysseurojen Liitto ry:n tilaisuuksiin.
YSL:n kevätkokouksessa 14.3. Helsingissä seuraa edusti Erkki Salo ja syyskokouksessa15.11. Helsingissä Mikko Heikkilä ja Jussi Tuovinen. Jussi Tuovinen valittiin YSL:n hallitukseen.


TALOUS JA TILINPITO
Yhdistyksen taloutta ja kirjanpitoa hoiti rahastonhoitajana Mikko Heikkilä.
Tilinpäätös oli vuonna 2012 ylijäämäinen.
Tilikauden 1.1.–31.12.2012 tulos oli 1635,44. Tase 31.12.2012 oli 1705,05 ja pankkitilin saldo 31.12.2012 813,39 euroa.

 

VUOSI 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011
YLEISTÄ

Suomi-Romania-Seura ry. on perustettu vuonna 1951. Toimintavuosi oli seuran 60-vuotisen toiminnan juhlavuosi.
Yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaan Suomi-Romania-Seura tekee toiminnallaan suomalaisille tunnetuksi Romaniaa, sen kansaa, luontoa ja kulttuuria.  
Yhdistys oli mukana Matka 2011-messuilla sekä Maailma kylässä-tapahtumassa tehden toimintaansa tunnetuksi suurelle yleisölle..
Juhlavuoden toiminta oli toteutettava normaalia toimintavuotta näkyvämmin ja tämä asetti toiminnan talousresurssit ahtaalle, koska OKM:n toimintatukea ei saatu korotettuna käyttöön. Toiminnasta selvittiin kuitenkin ”kuiville” edellisvuosien ylijäämien ja hallituksen hyvän talkoohengen avulla.
Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin eri tilaisuuksia.
Keväällä kevätkokouksen yhteydessä pidettiin 60-vuotistapaaminen Turun ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalissa. Kirkkoherra Ioan Durac oli läsnä ja kertoi läsnäolijoille ortodoksisesta pääsiäisestä. Kunniapuheenjohtaja Lauri Lindgren muisteli diasarjojensa välityksellä useita vetämiään Romanian kulttuurimatkoja.
Syksyllä jatkettiin juhlavuotta järjestämällä Eduskunnan Pikkuparlamentin tiloissa 60-vuotisjuhlaseminaari. Läsnä olivat mm. Romanian suurlähettiläs Catalin Avramescu, Suomen entinen Bukarestin suurlähettiläs Timo Koponen ja kansanedustaja Arto Satonen sekä joukko sekä vanhoja että uusia seuran jäseniä. Suurlähettiläs Avramescu järjesti lähetystönsä tiloissa seminaarin jälkeen vielä pienen cocktail tilaisuuden.

JÄSENISTÖ
Yhdistykseen kuului toimintavuonna 120 maksavaa henkilöjäsentä. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajana on Lauri Lindgren Turusta.  Yhdistyksellä on lisäksi kolme ainaisjäsentä.
 
HALLITUS
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vuonna 2011 toimi Mikko Heikkilä.
1.varapuheenjohtaja oli Paavo Vähätiitto kevätkokoukseen 2011 saakka, jonka jälkeen tehtävässä jatkoi Erkki Salo ja 2.varapuheenjohtaja Radu Szekely.
Muut hallituksen jäsenet olivat Juha Kajander kevätkokoukseen saakka, Jussi Tuovinen, Liviu Petrila, Gloria Badarau-Heikkilä sekä Päivi Siekkinen ja Pavel Bunaciu, jotka valittiin kevätkokouksessa hallitukseen Paavo Vähätiiton ja Juha Kajanderin tilalle.
 
TOIMINNAN PÄÄPIIRTEET
Jäsenlehden ilmestymistavoite, neljä kertaa vuodessa, saavutettiin.  Lehden päätoimittajana toimi Juha Kajander numero 1/2011 ja Erkki Salo numerot 2 – 4 / 2011.
Yhteistoiminnan ylläpitoa ystävyysseurojen kanssa toteutettiin lähinnä matkamessujen yhteydessä sekä Ystävyysseurojen liiton kautta.
Yhdistyksen moniväriesite uudella logolla toteutettiin ja saatiin jakeluun keväällä 2011.
Yhdistyksen Internet-kotisivujen uudistaminen toteutui ja sivut ovat pientä viimeistelyä vaille valmiit. Sivuista saatu palaute on ollut myönteistä.
Yhdistykselle hankittiin myös hallituksen yhteistyönä ideoima standaari, jota hankittiin 15 kpl. Ensimmäisten standaarien saajat olivat: N:o 1 kunniapuheenjohtaja Lauri Lindgren, N:o 2 entinen toiminnanjohtaja Marjo Cosma sekä N:o 3 Romanian Helsingin suurlähetystö.
Yhdistys osallistui omalla osastollaan Matkamessuille Helsingin Messukeskuksessa tammikuussa sekä toukokuussa ”Maailma kylässä”- tapahtumaan Helsingissä.
Yhdistyksen hallituksen jäseniä osallistui 12.11.2011 vieraina Pori Sinfoniettan järjestämään kamarikonserttiin Porissa. Kamariorkesteri esiintyi konserttimestari Ion Buinovskin johdolla ja ohjemassa kuultiin George Enescun sävellyksiä.

KOKOUKSET JA MUU TOIMINTA
Yhdistyksen kokoukset.
Kevätkokous pidettiin 8.4.2011 Turussa. Puheenjohtajana toimi Immo Toivonen
Syyskokous pidettiin 25.11.2011 Helsingissä. Puheenjohtajana toimi Mikko Heikkilä

Hallituksen kokoukset.
Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana 7 kertaa puheenjohtajan kutsumana.
Kokoukset pidettiin Helsingissä 1/ 14.1.2011; Salossa 2/11.3..2011; Kirkkonummella 3/20.5.2011; Helsingissä 4/26.8..2011; Salossa 5/14.10.2011; nettikokous 6/ 9.-12.11.2011 ja Helsingissä 7/25.11.2011

Talous ja tilinpito
Yhdistyksen taloutta ja kirjanpitoa hoiti rahastonhoitajana Mikko Heikkilä. Tilinpäätös on juhlavuoden erityispanostuksista johtuen alijäämäinen.

 

PORI SINFONIETTAN kamarimusiikkisarjan konsertti 12.11.2011 Porin Taidemuseossa

Hallituksemme jäseniä oli läsnä konsertissa romanialaisen säveltäjän George Enescun 130-vuotis-syntymäpäivän merkeissä. Konsertissa kuultiin Enescun Le Menetrier sarjasta Impressions d´Enfance op. 28 (1940) I osa, esittäjänä konserttimestari Ion Buinovschiviulu ja Jousioktetto C-duuri op 7 (1900) esittäjänä koko Pori Sinfoniettan Jousioktetto. Konserttia kunnioitti läsnäolollaan myös Romanian Suomen suurlähettiläs Catalin AvramescuEsitysten välissä pj. Mikko Heikkilä esitteli lyhyesti Suomi-Romania-Seuraa ja vpj. Erkki Salo kuvasi Enescun säveltäjäprofiilia kuulijoille. Kuvassa alla Ion Buinovschi ja intendentti Leena Harmaala

 SYYSKOKOUS 25.11. 2011 Helsinki

Suomi-Romania-Seuran sääntömääräinen syyskokous henkilövalintoineen ja muine tärkeine päätöksineen on pidetty. Kokouksen osanottajamäärä tosin jäi normaalin vähäiseksi, mikä on valitettavaa, koska jäsenten pääosan ääni esimerkiksi henkilövalinnoissa jäi kuulematta.

Nyt tehdyillä valinnoilla jatketaan joka tapauksessa vuosi eteenpäin ja toivon mukaan hyvällä yhteistyöllä ja entistä paremmassa toimintailmapiirissä.

Syyskokous päätti myös seuramme ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Koska toiminnan aktiivisuus mm. jäsenlehden julkaiseminen ja tilaisuuksien järjestäminen ovat talouden rahoituksesta riippuvaisia, ensi vuodestakin tulee tiukka. OKM:n toiminta-avustus, jolla osittain on katettu jäsenlehden julkaisemista, on ennakkotietojen mukaan pienenemässä eikä seuralla sen lisäksi ole muita rahoituskeinoja, kuin jäsenmaksutulot. Syyskokous päättikin  juuri näillä perusteilla korottaa varovaisesti ensi vuoden jäsenmaksun 20 euroon henkilöltä mikä ei kovin paljon auta vaikka saisimme runsaasti uusia jäseniä. Syyskokous hyväksyi senvuoksi myös ehdotuksen jäsenmaksun yhteydessä perittävästä jäsenen vapaa-ehtoisesta tukimaksusta yksimielisesti.

 

SUOMI-ROMANIA-SEURA 60-vuotta.

Seuramme 60-vuotisjuhlaseminaari pidettiin 21.10 Helsingissä Eduskunnan kansalaisinfon seminaaritilassa. Seminaarin jälkeen siirryttiin Romanian suurlähetystöön, jossa lähetystö järjesti coctail-tilaisuuden. Pikku parlamentissa oli läsnä ilahduttavan paljon omia jäseniämmeRomaniansuurlähetystö oli lisäksi kutsunut omaan tilaisuuteensa useita Suomessa asuvia romanialaisia.   Seura kiittää kaikkia juhlatilaisuuksiin osallistuneita sekä järjestelyjen onnistumiseen myötävaikuttaneita  jäseniään ja ystäviään hienosta juhlapäivästä ja yhdessäolosta.

Seuran 60-vuotisen toiminnan kunniaksi jaettiin pikkuparlamentissa seuran uusi standaari    N:o 2 pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta seuran hyväksi Marjo Cosmalle sekä standaari N:o 3 Romanian Helsingin suurlähetystölle yhteistyöstä ja seuran tukemisesta seuran 60-vuotisen monivaiheisen toiminnan aikana.

Standaari N:o 1 luovutettiin seuran pitkäaikaiselle puheenjohtajalle (1980-2003),   kunniapuheenjohtaja, professori Lauri Lindgrenille 18.12.2011 Turussa. 

 
 
 
 
 

 

  
 

  

 

 

©2020 suomi-romania -seura ry - suntuubi.com